Den omedvetna mobben

Hur ska någon hinna med i omvärldens tempo? Vi ska läsa böcker, se tv-serier och filmer, träna, ha en karriär, familj, umgänge med vänner och resa. Med mera.

Går det att följa detta som omvärlden lägger på oss och inte bli splittrad som människa?

Somliga klarar säkert mer än andra av det där, men jag tror inte det finns någon som klarar allt. Och om man försöker, om man hänger med i de trender som finns och dyker upp, vem är man då? Det sägs ju att man ska vara sig själv, men det motsägs av reklamen. Du ska hela tiden vara någon annan, någon som har lite bättre koll, är lite snyggare och smartare.

Om man tänker på det och sen tittar på hur andelen med psykisk ohälsa ökar i takt med att vi delar bilder på mat, renoveringar, kärleksförklarningar, nakna ben på en strand och den mycket lyckade festen man drog ihop där man faktiskt unnade sig att leva ohälsosamt och åt två chips, då kan man ju lockas att se samband.

Om vi inte stannar upp och tänker efter så dras vi med. Då blir vi ledare i en mobb. Helt ofrivilligt kanske och inte med mening, vi vill ju bara visa upp vårt senaste träningspass, men vi blir det likafullt när vi retuscherar vårt flöde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.