Det är mycket nu

Det är verkligen mycket nu. Sedan jag bytte jobb och blev lärare igen har dagarna bara rusat fram. Jag har en app på telefonen som mäter hur mycket jag använder den. Användandet har gått ner med typ två timmar. Per dag. Just nu ligger jag på cirka tre timmars användning om dagen under veckan och på helgen kryper det upp till knappt fyra. Tittar jag tillbaka till juni så var det sällan jag kom under sex timmar.

Det har också inverkat på min skrivtid. Givetvis har det gjort det. När jag hade semester snittade jag ungefär 2500 ord om dagen. Nu är jag glad om jag orkar skriva 500 ord på kvällen. Å andra sidan så är jag inne i en redigeringsperiod just nu. Det som ska bli min rymdopera är klar, det var den jag kämpade med under semestern och därför som jag fick ur mig så många ord då. Nu håller jag på att gå genom den och se så att allt hänger ihop innan jag ska skicka in den och se om jag kan vinna ett bokkontrakt.

På tal om att vinna så har det väl knappast undgått någon att två av mina noveller ska ingå i två antologier. Båda kommer ut runt jul. Den ena heter Den viktigaste fikan och ges ut av Ariton förlag. Den andra heter Jag kommer hem till jul och ges ut av Everlasting Publisher. Det ska bli väldigt spännande att se mina ord i tryck. Det är ju det jag har drömt om så länge även om drömmen mer går åt romaner så är detta ett steg på vägen.

Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska anordna releasefika när Den viktigaste fikan har släppts. Något måste jag göra. Men vi får se hur det blir. Det kan bli så att jag dukar upp en fika här hemma och så får det räcka så. En liten del av mig vill ändå göra något stort av det. Slå på trumman och skrika ut att här är jag, men sen tar mitt vanliga jag över och säger att det är nog inte en så bra idé. Vi får väl se hur det blir. Jag kommer i alla fall köpa in några exemplar av varje bok och sälja själv, så långt har jag bestämt i alla fall. Sen hur jag ska administrera det vet jag inte riktigt, men problem är till för att lösas.

Som jag skrev är jag inne i en redigeringsfas just nu och jag är inte jätteglad i att redigera. Det måste göras och jag har som sagt en roman att få ihop innan den 31 oktober då den ska vara inne. Samtidigt har jag två noveller som jag ska skicka in till olika novelltävlingar med lite olika deadline. Samtidigt väntar jag på svar från i alla fall två tävlingar om hur det har gått där. Det ena svaret borde komma snart. Det gör ju att man är lite extra spänd på att se vad som trillar in i mailkorgen.

Annars är det i stort sett bara jobb som gäller. Så ser mitt liv ut för tillfället. Jobb och skrivande. Det är mycket med båda just nu men snart kommer det nog lägga sig lite. Jag måste se till att få lite balans i skrivandet också. Det funkar inte att ha tre projekt på gång samtidigt. Inte när man jobbar också. Det finns ju annat i livet än skrivande och arbete. Har jag hört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.