Det finns liv därinne

Det har börjat hända nu igen. Det är som när våren är på väg och man ser snödroppar och gröna knoppar. Man känner att det finns hopp och att det kanske finns ett ljus efter det här mörkret trots allt. Jag tror att ni alla vet hur det känns, det är som att man blir lite lättare och tankarna blir lite ljusare. 

Vad är det då för fantastisk sak som har hänt? 

Jag har börjat få nya idéer. 

Det började när jag såg en föreläsning om andra galaxer och eventuellt beboeliga planeter som ingår i en universitetskurs jag läser just nu. Det har upptäckts jordliknande planeter som ligger ca 1200 ljusår bort. Det är inte direkt nästgårds och det jag såg framför mig var ett skepp som lämnar jorden och har kommit halvvägs när de möter ett skepp som kommer i motsatt riktning på väg mot jorden. Båda har alltså samma uppdrag. De ska åka till den andra planeten för att befolka den då ursprungsplaneten börjar bli obeboelig. Det båda missat är att när man tittat på den andra planeten har man sett 1200 år tillbaka i tiden och sett en planet som verkar okej att bo på. Men när de lämnar den så är situationen en annan.

Jag sa inte att det var bra idéer. Det är också därför jag skriver ut den här. Men det är så skönt att det börjar komma lite nytt igen. Att jag tagit mig ur den där spiralen som jag hamnade när jag redigerade. Då trodde jag att jag inte skulle komma på några nya idéer igen.

Nu gäller det bara att se till att hålla i så jag slutför redigeringen innan jag ger mig in allt för djupt i mina nya idéer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.