Det går trögt

Tanken var ju att det här året skulle startas med fart. Att jag skulle ta tag i redigeringen av det där manuset som jag redan skickat till förlag en omgång, för att på så sätt få ett bättre resultat nästa gång jag skickar ut det. Det har inte riktigt gått som jag ville.

Mycket av det kan förvisso tillskrivas att jag inte kan redigera. Eller jag kan ungefär lika mycket om det som jag kan om skrivande i stort. Vilket i grunden inte är så mycket. Det är ju inte så länge sedan jag bestämde mig för att satsa på det här med skrivande.

Ett problem är hur jag ser på hela processen. För i mitt huvud finns bara skrivandet. Det är det jag vill ägna mig åt. Det där med att gå tillbaka och skriva om är något som andra får ägna sig åt. Det är inte för mig.

Men nu har jag gjort det till en prioritet att redigera. Förra året skrev jag 370 000 ord. Mycket av det är helt och hållet oredigerat. Vissa av de där orden finns i noveller som jag var tvungen att redigera för att de skulle skickas in till någon tävling.

Så det gäller att jag verkligen tar tag i det där nu. För det finns verkligen inga ursäkter mer än att det inte är kul. Och den ursäkten är inte godtagbar längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.