Det höll inte länge

Så var det dags igen. I tisdagskväll började ena handen svullna. Under natten svullnade andra handen och jag vaknade av att det kliade något fruktansvärt mellan fingrarna. Alltså så pass att jag funderade på att bita av dem. Det gjorde jag inte. Däremot tog jag mig till jobbet och då fortsatte händerna att svullna. Som tur är så är handtagen på torxnycklarna ganska stora så det gick bra att jobba.

Men givetvis ringde jag 1177 och fick rådet att höra om någon hade en allergitablett som jag kunde få. Teorin var att det var någon form av allergisk reaktion och att det skulle ta ner den. Sen skulle jag ringa vårdcentralen. Så det gjorde jag. Jag fick en tablett av en kollega och sen ringde jag. De skulle ringa tillbaka klockan tio. Till slut fick jag en tid kvart i två. Jag stämplade ut vid lunch och tog mig i sakta mak hemåt.

De tittade på mig och tyckte att det såg ut som en allergisk reaktion, allergitabletten hade ju hjälpt till viss del så jag fick det utskrivet på recept. Det och en mjukgörande salva. Om det inte blev bättre så skulle jag komma tillbaka och om jag fick någon känning i mun eller svalg så skulle jag till akuten.

Och vad händer? Jag vaknar givetvis med ont i halsen. Så det var bara att sätta sig på bussen och åka till sjukhuset. De kollade ännu mer på mig och jag låg på observation i ett par timmar medan de kollade blodtryck och puls. De stack mig i armarna och tog lite blodprover och sånt. Sånt man gör när man är där. Halv tolv blev jag släppt men med en ny antibiotika.

Rosfeber kan uppstå av att en av två bakterier tar sig in i huden via något litet sår. Den vanliga typen av antibiotika som skrivs ut tar bara den ena. Och det hade inte funnits någon anledning att tro att det var den andra. Men nu fick jag utskrivet antibiotika i tio dagar till och en remiss till hudkliniken för att kolla varför jag hade svullnat om händerna.

Dit kom jag klockan två. Efter lite allmänna pekpinnar och förmaningar om att man måste sköta om huden började de studera det lite närmare. Så nu sitter jag här med en ny antibiotikakur, en omgång kortisonsalva med antibiotika, en omgång kortisonslava utan antibiotika och recept på hudsalva så jag kan bada i det. Och just det, jag ska skaffa stödstrumpor. Härligt med stödstrumpor när det är närmare trettio grader ute. Dessutom får jag inte jobba före onsdag då huden måste få en chans att läka. De ville nog helst sjukskriva mig i åtta veckor men det blev det inte.

Så ja, efter att jag nu tagit två tabletter av antibiotikakurens trettio så har svullnaderna gått ner betänkligt, vilket bekräftar det som läkaren på hudkliniken sa att det är exem men det finns också tecken på infektion i huden framför allt på handlederna. Det verkar inte vara någon kontaktallergi vilket jag fruktade lite då det kunde vara nickel eller katterna. Vilket av det hade inte varit så skoj.

Fördelen med att svullnaden gått ner lite är ju att jag kan skriva igen. Det är skönt.

2 kommentarer Lägg till din
  1. Nej katterna kan du inte vara allergisk mot! Du ska ju få en ny kattunge snart. (Du hör vad jag säger!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.