Det kanske går ändå.

Den senaste veckan har jag kastats mellan hopp och förtvivlan angående mina studier. Har det inte varit lösningsförslag som varit fel eller bara en text jag inte förstår så har det varit allmän förtvivlan över min förmåga att sitta ner och plugga. Men samtidigt har jag gått framåt. Det här är andra studier än de jag har ägnat mig åt tidigare. Nu gäller det att plugga in termer och vad de betyder. Då kan det vara bra att sitta med block och penna när man läser. Då kan man skriva ner saker och ting med sina egna ord och då går de, kanske, in lite lättare.

Så det är vad jag har ägnat mig åt i helgen. Eller främst under gårdagen. Att återigen börja läsa det där kapitlet som förra veckan behandlade och skriva ner i mina ord vad det är jag vill ta med mig. idag började ju en ny vecka och då är det ett nytt kapitel. Så man kan väl säga att jag ligger lite efter. Men det skiter jag i just nu. Jag är bara glad att jag har hittat in till den här världen igen och det känns som att det går framåt. Morfem är ju dessutom bara en liten del av tentan som kommer vecka 12 eller när det var. Jag kan inte hänga upp mig på det nu. Det kommer säkert en massa annat som kommer vara skitsvårt det med. Men jag har ju bestämt mig och jag gör det för min egen skull.

Så ja det kommer betyda att vissa saker får stå tillbaka. Främst skrivande och läsande. Det hade jag på känn men det känns ändå lite trist att det är så. Jag vill ju klara allt men det ska finnas tid till det också. Framtiden får utvisa om det blir lättare när jag kommer in i mina studier lite mer men just nu är det som det är. Ta det som det kommer.

Min analoga söndag gick ju sådär kan jag säga. Eller inte alls om jag ska vara ärlig. Tredje försöket blev nog det minst analoga av dem alla. Men jag har min målsättning och den ska jag försöka med kommande vecka. Dessutom bygga ut den till analoga middagar. Jag måste lära mig att koppla ner. Men det är så svårt att göra det när man är van vid att inte ha tråkigt. Men jag är glad att jag kommit igång med att använda min skrivmaskin lite i alla fall. Det blir ett A4 i veckan skrivet just nu och tanken är väl att det ska ökas på men jag får se. Just nu skriver jag ju bara ut en historia jag skrivit för hand, eller håller på att skriva, så i förlängningen så kommer det ju bli lite nyskrivet på maskinen också. Sen får vi se. Har jag det hemma ska det användas eller så ska det ut. Därav har jag släpat fram den. Och därav funderar jag på att sälja cd-växlaren, jag använder den helt enkelt inte.

Men nu ska jag sätta mig och läsa om ord. Verb och adjektiv och annat skoj. Subjekt och predikat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.