Det som betyder något

Kläderna jag bär eller bilen jag kör säger inget om mig. Det kanske säger något om hur mycket pengar jag tjänar men inte mer än så. Samma sak med hur eller var jag bor.

Inget som handlar om pengar säger speciellt mycket om en människa. Inget om dess drivkraft eller karaktär. Ändå är vi snabba att döma någon enbart på grund av en inkomst, ett hem eller huruvida personen kommer i storlek M.

Det säger däremot en hel del om vår egen karaktär, hur mycket vi har blivit påverkade av reklam och media. Det är där uppfattningen om stora lyxiga hem och dyra märken befästs. Det är där vi leds bort från det som verkligen betyder något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.