En annan dag jul

Så var julen snart över. Allt har lugnat sig och bilen sköter sig. Det har varit en lugn jul och i går såg vi den fantastiska Fanny och Alexander som visades i sin helhet på tv. Vi fick ta ett avbrott och äta men det var det enda jag missade av den. Det är fantastiskt hur den kan suga in en och hålla fast en i fyra timmar. Man vill ju inte missa en sekund av den.

Idag blir det julbord igen och sen är det över för det här året. Det är både skönt och vemodigt att veta att det sen är över med frossandet i det feta och salta. Men det är klart, kroppen tackar mig. Att sitta här i barndomshemmet gör ju att man inte har alla de distraktioner som annars finns och man kan koncentrera sig på att läsa och skriva. Det går bra och det jag inte riktigt vet hur det ska sluta börjar arta sig till en ganska intressant historia. I alla fall tycker jag att det är det.

Just nu har jag 56 böcker lästa. Den senaste var Tage Danielssons Sagor för barn över 18 år och det är väl nästan lite fusk egentligen. Dels är det ju en bok jag läser om för jag vet inte vilken gång i ordningen och dels så är den ju bara 90 sidor lång. Men läst den har jag hur som helst. Strax ska jag ge mig ut på en promenad och avsluta Stephen Kings Maratonmarschen som är den ljudbok jag lyssnar på för tillfället. Så innan eftermiddagen är här kommer jag ha gått över till 57 lästa böcker i år. Hur det blir nästa år vet jag inte då jag ska börja plugga igen.

Jag fick hem en av de böckerna jag ska använda i kursen i Svenska språket och den såg väl inte jätteintressant ut. Snarare verkade den ganska tråkig och jag började fundera på vad det är jag har gett mig in på egentligen. Men det är klart. Det är ju gratis, förutom litteraturen då förstås, och jag har ju inga andra krav på mig än att jag gör det för mitt eget höga nöjes skull. Så det blir nog bra med det också vad det lider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.