Gibson brothers

Gibson brothers – Non-stop dance / Come to America

Det här var ju något som man inte kunde gå förbi. Det står ju till och med Disco hit på omslaget. Med sådana flashiga kavajer och härliga mirkrofonfrisyrer måste det ju vara bra. Och disco från sjuttiotalet är bra. Men detta är inte det bästa de har släppt i från sig de goda Gibson bröderna. Deras stora hit är Que sera mi vida från 1980. Det är en Frankrikebaserad grupp, bröderna Gibson föddes på Martinique, som sjunger om att man ska komma till Amerika. Det på en skiva som är släppt på Bert Karlssons Mariann international records. I övrigt finns det inte så mycket information om trion.

Detta är deras debut och det gick bra från början. Även om det här albumet inte innehåller några av de stora hits de har släppt senare så har både Non-stop dance och Come to America sålt bra, speciellt i Europa. Men det var inte förrän 80-talet hade inträtt som de stora framgångarna kom internationellt för bröderna. Men man hör att det finns något där. Too late baby till exempel som avslutar första sidan är en härlig disco-dänga om en tjej som vill ha sin kille tillbaka men han förklarar att det är försent.

Det är intressant hur stor effekt Amerika kan ha på vår kultur egentligen. Låten Come to America är ju ett tydligt tecken, en grupp som finns i Frankrike och spelar in i Paris sjunger att om man vill dansa så ska man komma till Amerika. Det är ju att nervärdera sitt eget, men å andra sidan, det var där borta som drömmarna fanns och det var dit man ville.

Man hör inte så mycket av att de inte är engelsktalande förrän skivans ballad kommer. Because I love you är en ballad som är väldigt långt från discoglittret som de annars rör sig i och då hör man en distinkt brytning. Det är inte något fel, det är tvärt om något som jag skulle säga höjer låten. Det finns en känsla i den som gör att jag tänker att det är bara en fransman som kan sjunga den på det viset, det skulle inte funka lika bra på en slät och polerad engelska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.