Hur perfekt är du?

När någon gör något fel och du blir arg, fundera över hur ofta du själv gör liknande saker. Blir du lika arg då? Eller tänker du att det var inte så farligt, för du gjorde det inte med vilje? Troligtvis är det så att den andra som gjort fel inte heller gjorde saken med vilja och mening att göra dig arg. 

Jag brukar ibland bli irriterad över småsaker. Folk som kör för sakta, inte använder blinkers, kör för fort, kommer för sent eller en massa andra saker. När jag är mitt uppe i att bli arg och svär över dessa idioter så brukar jag tänka tanken att det är tur att jag är så felfri och perfekt alltid. Den tanken brukar få mig att stanna upp och inse att även om jag inte gör något fel just nu så kommer det inte dröja länge innan jag själv kör för fort eller missar att använda blinkers. 

Det är sig själv man ska hålla till en högre standard, andra ska man vara lite mer förlåtande mot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.