Inte optimalt

Så här sitter jag nu och kan inte så mycket annat. Jag är trött och behöver duscha, men det får vänta ett tag till. Egentligen borde jag göra mat men det får också vänta. Just nu känner jag mig mer eller mindre helt slut. Det har varit en lång dag.

Den började som vanligt att jag gick upp tidigt och tog det lugnt. Satt och läste lite innan jag skulle åka till jobbet. Efter ett par dagars cyklande skulle jag ta bilen till jobbet så jag enkelt skulle kunna handla på vägen hem. I morgon åker jag till mina föräldrar och vissa förberedelser behövs ju göras.

Så när jag, lite senare än vanligt, går ner för att sätta mig i bilen så hälsas jag inte var den vanliga vänliga blinkningen när jag tryckte på fjärrkontrollen för att låsa upp bilen. Det hände inget alls. Det var tyst och mörkt. Till slut så såg jag att innerbelysningen var igång. Svagt lyste den. Och då insåg jag mitt misstag.

I tisdags så insåg jag att en av lamporna på bilen hade slocknat så jag åkte inom biltema och köpte nya lampor. När jag kom hem upptäckte jag att kontakten hade smält sönder och jag behövde kabelskor för att lösa det. Det köpte jag dagen efter när jag cyklade från jobbet. Det löste problemet. Men jag öppnade och stängde passagerardörren och där gjorde jag misstaget. Jag kollade inte så att den gick igen ordentligt. Bilen är intryckt på den sidan och om man inte slår igen dörren ordentligt så lyser innerbelysningen. Och igår tog jag cykeln till jobbet igen i en tanke att vara lite hälsosam.

Så idag när jag kom ut hade den stått med lamporna brinnande i ett och ett halvt dygn. Det är inte bra när man ska försöka göra något som involverar el i en bil. Som att starta den. Det hände inte ett dugg när jag vred på nyckeln. Så jag fick gå upp till lägenheten kolla så att jag hade kvar min batteriladdare och det hade jag, sen cyklade jag till jobbet. Jag ville inte bli allt för sen så jag tänkte att jag kan ladda batteriet ikväll. Så nu har det varit på laddning i lite drygt en och en halv timme. Jag ska snart avbryta laddningen för att se om jag kan gå ner och få igång bilen och köra en rejäl runda. Det är inte riktigt vad jag vill göra men å andra sidan så vill jag hellre veta ikväll om bilen går igång igen än vänta med det till i morgon bitti.

Mest för att annars kommer min nattsömn inte vara den bästa. Men jag måste fortfarande packa. Och laga mat. Och skriva. Och duscha.

Men om man ska se det från den ljusa sidan så cyklade jag fler dagar än jag tog bilen denna veckan och det ledde till att jag kunde avsluta ännu en ljudbok. Så nu står jag på 54 böcker lästa i år och det kommer bli minst två till. Jag är lite sugen på att försöka nå 60 böcker men jag tror att det är lite väl långt dit. Beroende på vilka böcker jag väljer förstås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.