Jag måste förändra något

Jag tog en sovmorgon idag. Jag var vaken till klockan två i natt så jag kan väl känna att jag var värd det. Att jag inte behövde gå upp halv åtta när klockan ringde. Istället gick jag upp klockan elva. Det ger mig inte så mycket tid för att sköta sådant som ska skötas innan jag ska iväg till jobbet igen. Men jag behöver sova. Det har varit en ganska hektisk tid på jobbet med en hel del övertid. Denna helgen har jag bestämt mig för att jag inte ska jobba något extra. Istället ska jag sova.

Allt annat har jag tappat intresset för, mycket troligt för att jag har gått på för hårt. Jobbat för mycket och inte sett till att tagit tid till att vila ordentligt. När det sen kommer jobb som strular till kunder som jag inte är helt bekväm med att tillverka delar till så gnager det och jag för svårare att motivera mig till att äta rätt, träna och läsa. Skrivandet står still just nu och det vill jag inte att det ska göra. Men jag har ingen lust och ingen motivation. Allt jag skriver känns fel och dåligt.

Meditation funkar ganska bra och jag kan stanna upp en stund och se till att fokusera på det som är viktigt. Jag måste bara se till att fokusera på det under dagen också, när jag står mitt i dagen och allt bara snurrar. För då blir det lätt att man tar den lätta vägen och låter hjärnan härja fritt.

Och den lätta vägen är inte bra. För det är då jag börjar dra ner på det som verkligen ger mig energi, som träning, läsning och skrivande. Det är då jag stannar till på McDonalds på vägen hem och trycker ner en meny innan jag fortsätter hem för att sova. För då behöver jag inte tänka så mycket för jag har dövat kroppen med mat. Jag vill inte må så här, men nu gör jag det och jag måste låta det ha sin gång. I alla fall till viss del. Jag måste inse hur jag mår och att jag vet att jag faktiskt vet vägen ur det. Även om vägen som leder djupare är lättare och mer lockande att ta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.