Kämpa hårdare

Det här med att ha en dröm är inte så enkelt. Eller rättare sagt, det är inte enkelt om man vill ta den till ett förverkligande. Det finns ju i regel något som står i vägen. Speciellt om det är författare det handlar om.

På vägen genom livet samlar man ju på sig en hel del saker och olater. Det finns en hyra som ska tas hänsyn till och finns inte det så finns oftast ett lån eller ett hus som ska tas omhand. Sen finns det inte sällan lite abonnemang och annat som kostar pengar och kanske en familj som plockar tid.

Så när man står där mitt i livet och tänker att det kanske skulle vara dags att verkligen ta tag i den där drömmen nu, då finns det en hel massa begränsningar. Framför allt i form av aktiviteter som stjäl tid.

För om vi ska vara raka så behöver inte författandet kosta speciellt mycket. Ett block och en penna, det är allt sen är det bara att köra. Men tiden är det värre med. För man vill ju gärna ha någonstans att bo. Då behöver man pengar. Vilket i sin tur leder till att man behöver en inkomst. Skrivandet ger sällan det, speciellt inte om man har det som dröm, och då måste man ha ett jobb.

Men om man har sin dröm så gäller det att hitta tiden. Jag har det egentligen oförskämt bra förspänt. Jag arbetar som lärare, vilket betyder att jag under vissa perioder är ledig under hela veckor. Det betyder inte att jag jobbar mindre än andra bara att min arbetstid är annorlunda fördelad.

Jag har inte heller någon familj som jag måste spendera tid med. Det i sin tur gör att jag kan äta vad och när jag vill. Vilket leder till en del suspekta val.

Ändå får jag kämpa för att hitta tiden. Och orken. Och motivationen. Eller hittar jag det sista så löser jag de två andra. De två andra däremot påverkar den sista punkten.

Så det är inte lätt att jaga sin dröm. Men det finns bara ett sätt att nå fram till sin dröm och det är att fortsätta kämpa. Och det är vad jag gör nu. Jag kämpar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.