Kanalisera din kraft

Har det någonsin känts som att just nu är bästa tiden att ta tag i det som du skjutit upp? Oavsett om det är motion, kost eller om det är studier så tor jag att vi alla har känt så ibland.

Problemet är att oftast får man de tankarna vid en tidpunkt då det inte går att göra något åt det. För min del är det oftast sent på kvällen, när jag ligger i sängen. Det är då jag gör upp planer på hur jag ska träna eller äta.

Sen somnar jag och när jag vaknar igen så har jag inte samma tankar och inte samma motivation. Kvällen innan var jag supermotiverat och ville verkligen men på morgonen är det en annan historia. Då vill man redan vara färdig med det. Det är då man måste kanalisera den kraft man kände kvällen före. För annars kommer det aldrig bli av oavsett vad det är.

Man kan göra olika saker för att göra det. Ett sätt är att skriva ner den känsla man har på kvällen. Det gör att det cementeras in i hjärnan ännu mer och därmed blir det lättare att hitta tillbaka till den känslan.

Eller så kan man göra som jag och skriva om vad man borde göra, för om jag säger mig veta hur man ska göra så måste jag ju kunna bevisa det också.

Så detta kan ses som ett sätt att få er att nå det ni vill nå, men egentligen är det bara ett sätt för mig att sparka mig själv i röven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.