Linehed love

När tidningen var här så var utsikten det första de såg när de kom in i lägenheten. Och ja det är en av de stora bidragande anledningarna till varför jag har bott här i snart 13år. Frågan kommer upp ibland om jag inte ska söka mig till en större lägenhet och med tanke på den mängd köpoäng jag har hos fastighetsbolaget så skulle jag troligen kunna få en lägenhet i betydligt mer eftertraktat läge. Men varje gång jag tittar på de lediga lägenheter som finns så hittar jag alltid något fel.

Visst hade jag gärna bott närmare centrum, men det gör att jag tappar vissa delar som jag har nu. Dels utsikten som jag kan njuta av varje kväll, under sommaren har jag dessutom solnedgången bara ett ögonkast bort. Men jag har också gratis parkering och behöver inte leta efter en ledig plats. Sen har jag en sak till som är tungan på vågen. Linehedsparken. 

På någon minuts promenadavstånd har jag Linehedsparken. När jag flyttade hit var det ett grönområde som inte var så välskött. Men det har förändrats. Nu finns där, grillplats, amfiteater, motionsspår, lekplatser, utegym, tennisplan, utegym och bänkar med bord för en stunds avkoppling. Nu under våren när det vackra vädret har kommit och kvällarna är så där härligt lagom varma så lever parken verkligen upp. Det är en park som mer eller mindre binder ihop ett par av de mest utskällda områdena i stan och det är en av mina favoritplatser. Man kan gå runt och höra barnen leka och fåglarna sjunga. Med tanke på dess placering så blir trafikens buller som jag har så nära min lägenhet bara ett bakgrundssus.

Det är en ynnest att ha ett sådant andingshål så nära inpå lägenheten och jag går ofta dit och sitter en stund. Ibland bara för att sitta och ibland för att skriva. Det händer också att jag går dit för att träna. Men det händer ganska sällan trots allt.

Detta är en stor anledning till att jag inte har sökt mig härifrån. Även om jag skulle hitta en lägenhet som passar mig bra närmare centrum så skulle jag tappa så mycket. Det är inte det mest attraktiva området jag bor på, men det har kvalitéer som jag inte är beredd att bli av med just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.