Marilyn Martin

Marilyn Martin – This is serious

Det här såg ju trevligt ut. Som en lite mer städad Kim Wilde, det kändes väl lite som att det var ett omslag som skulle spinna lite på Samantha Fox ochliknande artister. Hon är uppvuxen i Louisville och där fick hon en blandad musikmix sig till livs då hennes far gillade country, mor gillade R&B och mor- eller farmor sjöng gospel. När det väl blev musik så blev det en vända på en turné med bland andra Kenny Loggins, Stevie Nicks och Michael McDonald med flera. Men efter turnén flyttade Marilyn till Los Angeles där hon arbetade som bakgrundssångare till bland andra Stevie Nicks, Tom Petty och Don Henly.

Det var som just sångerska på ett Stevie Nicks spår som satte fart på karriären. När hon fick stå på egna ben och sjunga in Stevies låt Sourcerer som fanns med på soundtracket till Streets of fire så kom det igång ordentligt. Nästa projekt blev en duett med Phil Collins. Och sen rullade det på. När detta albumet skulle spelas in så fick hon hjälp av bland annat Madonna att skriva första spåret Possessive love. Så det kan inte sägas vara en sångare som ska sälja på grund av ett vackert ansikte.

Och det hörs att det är en bra sångare som ligger bakom det och jag är förvånad att det inte har blivit större ändå. Förvisso blev duetten med Phil Collins listetta i USA och tog sig in på topp fem i England men det känns ändå som att det inte blivit något större av det. Det är märkligt för det låter väldigt bra. Även om det låter väldigt mycket 80-tal med saxofoner och synthar. Men det borde rimligen varit helt rätt i tiden.

Efter två album så fick hon chansen att spela in ett countryalbum något som talade till henne och hon och hennes man flyttade till Nashville men det blev inte den framgång hon haft med sitt mer poppiga sound. Hennes senaste album kom 2012 och numer har hon musiken som en hobby och hon arbetar som fastighetsmäklare och är fortfarande gift med sin man som hon träffade när hon var 18 år och karriären ännu låg i sin linda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.