Maureen Steele

Maureen Steele – Nature of the beast

Det är ett ganska spännande omslag. Maureen Steel ligger på en björnfäll som har huvudet kvar och ser ut som att hon vill se lite äldre ut, nästan lite Joan Collins inspirerad i stilen (något som baksidan på omslaget faktiskt bekräftar, närmare efterforskning visar att hon nog ville se lite yngre ut än sina 27 år). Men det är något helt annat som når en när man lägger nålen på skivan. Skivan är släppt av Motown 1985 och man skulle kunna tro att det här var starten på en bra karriär, för det låter tämligen bra. Det låter inte helt olikt Madonna fast kanske lite poppigare och lättare. Vilket kanske är svårt att tänka sig när det handlar om 80-tal men det går.

När det kommer till information om Maureen är det däremot tvärstopp. Det blev bara denna enda skiva, vars singel Boys will be boys med på soundtracket till filmen The flamingo kid (inte sett eller hört talas om den heller). Sen var det stopp, hon körade bakom Appollonia, vilken jag inte heller har hört något om innan hon drog sig tillbaka från musiken. Så det blev ett decennium i musikbranschen för Maureen som började tillsammans med sin bror 1977 när hon hoppade av college för att satsa på musiken. Och där skulle det kanske slutat om jag inte hade haft lite tur.

En sida, The isle of deserted pop stars, lyckades luska ut att hon gift sig och tagit namnet Maureen Steele-Volante och blivit mäklare istället. Så jag hittade sidan för att se om där fanns någon mer information om henne. Men det var en sida med hennes man Mike Volante som dök upp. Den enda information jag hittade där var att han och Maureen var de som startade mäklarfirman som nu tydligen är den bästa i San Fernando valley. Det är ju inte kattskit precis. Men när man tittar under anställda så är inte Maureen med där. Det visar sig, efter en snabb sökning på Facebook att Maureen numer går under namnet Maureen Sandstrom Steel-Volante. Hon och Mike har separerat och Maureen har gått vidare till en annan mäklarfirma. Ser man sen till att det dykt upp ett nytt efternamn kan man ju tänka sig att hon är omgift. Men det visar sig vara att hennes bror, som förövrigt är en av skivans producenter, heter Bobby Sandstrom. Så det har varit en del turer för Maureen sedan hon spelade in sin enda skiva. Det hade varit intressant att se vad det kunde blivit av det men å andra sidan verkar hon klara sig som mäklare så det går nog ingen nöd på henne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.