Men vad fan!

Här satt jag och tänkte att bara vi klarar av morfemen så kommer det gå lättare. Ordklasser, hur svårt kan det vara att lära sig liksom? Substantiv sätter man jävel efter och verb sätter man som fan efter. Skruvjävel och springa som fan. Enkelt. Så jag satt där och lyssnade och läste och sen började jag med övningsuppgifterna. Och sen rättade jag dem.

Då visar det sig att samma ord, till exempel om, denna lilla preposition som borde vara så enkel att hålla reda på helt plötsligt blir en subjunktion eller till och med en verbpartikel men bara om månen står i venus och stjärnorna sjunger Sing hallelujha när meningen skrevs. Hur jävla svårt kan det bli att lära sig det här språket egentligen? Folk har ju lärt sig Klingon och det är ju inte ens ett riktigt språk, men att jag ska lära mig svensk grammatik är alltså något som universum verkar sätta stopp för.

Det kan ju vara så att det är min förkylning som pratar men jag börjar bli trött på det här. Speciellt när jag inser att jag måste skaffa mig en skrivare för att lösa tentan på ett enkelt sätt. Men det har jag ju ett par månader på mig att lösa i alla fall och en skrivare kan ju vara bra att ha ändå. Men det är ändå irriterande att de där små jävla orden bara byter ordklass som de behagar och det finns tydligen regler för det. Regler som man måste vara doktor i kvantfysik för att förstå verkar det som. Eller bara lite smartare än vad jag är. Vilket förvisso en doktor i kvantfysik är.

Så jag tänkte att jag skulle köpa biljetter till Sweden Rock på torsdagen. De skulle börja säljas klockan 10.00. Men då strular systemen så det blev flyttat till 13.00 och jag kommer inte få min middagsvila. Jag kommer inte kunna plugga heller för hela huvudet är fullt med snor så inget går in ändå. Så jag får väl åka iväg och jaga ifatt på en yogamatta. Japp så får det bli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.