Mer än ord

Ord betyder mycket men de är inte allt. Många säger att det viktigaste är att sluta säga måste och börja säga vill istället, men det är inte allt. Det är dessutom svårt att ändra jag måste gå upp 04.45 till jag vill gå upp 04.45. Oavsett anledningen. När klockan ringer finns det inte ett fiber i min kropp som vill gå upp.

Det handlar istället om synsätt. Jag vill inte gå upp, men jag vill ha lön. Då har vi två val, vi kan fokusera på det första eller det andra. Vilket får oss ur sängen lättast?

Bilen är sönder och jag måste cykla till jobbet. Fokuserar jag på bilen så kommer tankar om reparationer och höga fakturor. Fokuserar jag på cykeln så innebär det att jag får motion och jag vaknar till lite mer innan jag är på jobbet.

Det är inte lätt, det är det verkligen inte, men det går att öva upp sig. Jag kämpar med det varje dag när klockan ringer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.