Rätt eller fel

Ondskan är alltid en möjlighet. Godhet är evigt svår. Det är en fritt översatt strof ur Anne Rice En vampyrs bekännelser. Det ligger mycket i orden det har varit temat i böcker och filmer hur länge som helst.

Det är så lätt att lockas till att göra fel och det är en pina att ta det där rätta beslutet. Det finns många exempel, ett enkelt är att ställa frågan om du får ett par tjugor för mycket tillbaka när du handlar, säger du till då?

För det är så lätt att säga att att man ska göra det rätta, en annan sak är det när man står där. Då handlar det sällan om ett par tjugor, istället kand et handla om att gå emot massan när man upptäcker att någon fel är på gå väg att ske. Då är det plötsligt inte så lätt att stå emot, speciellt inte nä man vet att det kan bli en jobbig tid om man säger emot. Det finns många mobbningsfall där det finns de som gått med på mobbaren sida eftersom de är oroliga över vad som skulle hända om det sa stopp.

Kampen mellan att göra rätt och fel är tuff. De flesta vet vad som är rätt och fel men det är när man står i situationen som man verkligen sätts på prov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.