Resa med förhinder

När jag vaknade i morse så var batteriet det första jag intresserade mig för. Det stod där i fönsterkarmen men det var inte fulladdat. Men jag tänkte att med tolv timmars laddning så skulle det ha tillräckligt med ström för att ge mig mer än ett startförsök. Så jag klädde mig och tog batteriet med mig ner och satte det i bilen. Som inte startade. Trots flera försök så ville den inte starta. Så jag gick upp igen. Klockan var inte mer än åtta och Biltema öppnade inte förrän nio. Så jag drack mitt te och läste lite, även om jag hade svårt att koncentrera mig på läsningen.

När klockan började närma sig nio så klädde jag mig för att cykla till Biltema för att handla batteri. Men på vägen ner tänkte jag att jag ska ge bilen ett försök till. Så när jag kom ner så satte jag mig i bilen och vred om nyckeln. Och av någon anledning så bestämde jag mig för att försöka tills batteriet var slut. Skulle jag ändå sätta i ett nytt så kunde jag ju köra slut på det jag hade. Och då hände det. Efter ett par minuters försök så hostade bilen igång. Bokstavligt talat hostade. Den hostade och spottade och fräste igång och jag fick gasa rejält en stund för att den skulle gå ordentligt igen. Men när den väl gick så gick den som vanligt. Då körde jag en runda och körde ut på motorvägen.

När jag svängde av en mil senare så upptäckte jag det. Jag hade inte slagit igen motorhuven ordentligt. Jag insåg att även om den hängde på spärren som man släpper med handtaget så skulle den i stort sett kunnat öppnats under färd. När jag stannade lät jag motorn vara igång medan jag slog igång radion. Den frågade efter en kod. Innan jag gick ut för att slå igen huven så tryckte jag in 1111 och det var fel. 1234 var också fel och då slog jag in 2222 med resultatet att displayen visade OFF. Jag hade lyckats låsa radion.

Jag suckade och gick ut för att slå igen motorhuven. Då såg jag att blinkershuset hände i sladdarna. Antagligen har vinden kommit till på något sätt när huven varit lite öppen så att det slitit loss någon krok och nu hände det bara där. Jag satte dit det så bra jag kunde och stängde huven. Sen körde jag till Biltema för att köpa silikon för att limma dit blinkershuset.

När jag stannade utanför Biltema så gjorde jag en sökning på problemet med radion. Jag visste att det måste finnas en lösning och att internet skulle kunna hjälpa mig. Lösningen var att stå med nyckeln i radioläge i två timmar. Det fanns inte på kartan. Dels var det bara tjugo minuter tills Melodikrysset började och jag ville inte göra det i det läget när jag inte visste att batteriet var fullt fungerande. Så när jag kom ut efter att ha handlat silikon och limmat fast blinkershuset så tänkte jag att jag packar med mig batteriladdaren så vet jag att jag har den med mig och så får jag ta det när jag är hos mina föräldrar. Händer något med bilen där så har jag deras bil jag kan använda för att åka och handla delar till min.

Så nu sitter jag här hos mina föräldrar. Radion är åter igång och batteriet lyste grönt när jag tittade på det. Det har svarat bra på bilturen och just nu är allt som vanligt igen. Jag kan slappna av och släppa spänningen som funnits i axlarna i ett par dagar. Det blev bra till slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.