Snart är det över

Nu är snart NaNoWriMo över för den här gången. Det känns lite sådär. Man sitter och skriver varje dag och sen tar det plötsligt stopp. Det finns en gemenskap som också försvinner. Man drar sig undan och återvänder till verkligheten typ. Jag lär komma upp i 70000 ord och sen vet jag inte vad som händer. Redan förra året så sa jag att jag skulle fortsätta skriva varje dag. Det höll inte. Och då hade jag ju en berättelse där jag inte kommit till slutet. Det har jag gjort nu. Förra året skrev jag kronologiskt från början till slut. I år är det som att stirra på en hög pusselbitar. Jag vet att det ska bli en helhet men det kommer krävas en hel del jobb för att få ihop det.

Så målet är att fortsätta jobba med texten. Varje dag en timme. Det är målet än så länge. Någon form av skrivande eller redigerande varje dag i en timme. Jag har inte bestämt mig om det ska vara alla dagar eller om jag ska lämna någon dag fri. Jag har däremot bestämt mig vad som ska vara straffet om jag inte gör det. Då blir det till att skänka 50kr till någon välgörenhetsgrej. Så det finns ju en chans att jag istället för att bli klar med ett bokmanus ser till att sponsra barncancerfonden så de kan forska fram ett sätt att omintetgöra barncancer.

Problemet är ju bara att man ska fortsätta efter den siste november. Det är ju trots allt så att man börjar känna sig lite mosig i skallen efter att knappt ha tänkt på något annat under en månad. Det är lite annorlunda men det är skönt att det snart är över för den här gången. Men samtidigt är jag väldigt sugen på att färdigställa det här manuset. Det känns som att det kan bli en bra story av allt det där jag har skrivit. Om jag bara lyckas fila till alla bitarna så de passar ihop.

Men det ska bli skönt att dra ner på tempot lite. Att inte tvinga ur mig orden. I alla fall nu till en början. Det blir nog inte så mycket skrivit alls under december. Då blir det nog mer struket och flyttat. Allt för att få till en helhet och inte en massa skärvor. Men det ska nog gå bra. På ett eller annat sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.