Sov istället

Sömnen är viktig för oss, ändå hittar vi anledningar till att inte gå och lägga oss på kvällarna. Det handlar inte sällan om ren dumhet i en tid när det inte är nödvändigt att sitta uppe för att se en viss serie eller match. Det finns repriser och vi måste inte vara först med allt.

Jag levde under ett antal år utan tv och det gick jättebra att säga till vänner och kollegor att jag inte sett en viss serie. Världen gick inte under. Efter att jag har skaffat tv igen så har egentligen inte mitt tv tittande förändrats. Jag ser de serier jag förut såg på min iPad men i övrigt ser jag väldigt lite på ”vanlig tv”. Det som går kan jag se i efterhand, och efter att jag fått kollegers och vänners utlåtande vet jag vad jag ska se i efterhand och vad jag är glad att jag missade.

Istället för att sitta framför min tv kan jag alltså se till att komma i säng i en vettig tid. Nu ska jag bara komma på ett sätt att tänka för att lägga ifrån mig boken jag läser innan jag somnar i tid så att jag inte missar så mycket sömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.