Strax – På väg till dej

Strax – På väg till dig

Sida A: Varje gång jag ser dej / Tonårsflicka / Be my guest / Jag var så kär / Alltid / Du är som en sommardag

Sida B: Låt oss aldrig glömma / Gunilla Berg (från Strömmensberg) / Lilla Ann / Tjo va de va livat / Om jag gråter / Ett äventyr

Det här var inte lätt. Det verkar vara ett band som är sprunget ur Göteborg och det är inte det lättaste att leta upp information om dem. Strax är ett väldigt dåligt sökord har jag upptäckt nu. Jag får massor av träffar men inte på det jag vill. Bandet var ett deltidsdansband om jag har förstått det rätt i alla fall. Ser man till omslaget så kan man ju ställa sig några frågor. Hur stora kragar kunde man ha under 70-talet? Frågar man mannen i den randiga skjortan så är de inte stora nog förrän man lyfter i motvind. Sen är det klädvalen som gör mig fundersam. En man går i en rock, två i skinnjackor och en med en täckjacka. Men den som går längst bak är lite hårdare än de andra och har ingen jacka. Dessutom har han knäppt upp skjortan lite väl långt kanske.

Men så till det viktigaste, hur låter det då? Det första jag tänker på är att det låter väldigt mycket Sällskapsresan över det. Det här skulle funka perfekt som musik i den filmen. Det låter lite dämpat som om det ligger en mysig härlig filt runt högtalarna. Det är något som Stig Helmer säkert skulle kunna dansa till. Detta skulle kunna vara en av de skivor som är lite småroliga men det går inte att komma ifrån att jag börjar tro att jag har haft fel om dansbandens sjuttiotal. Det är mycket hjärta och smärta här.

Det blir lite mer fartfyllt när man kommer fram till Gunilla Berg (från Strömmensberg) och det är fyllt av referenser till Göteborgsområdet. Så det går inte att ta miste på var bandet kommer ifrån. Även om det inte hörs i dialekterna. Men det går raskt tillbaka till det vanliga spåret igen i Lilla Ann. Även om det blir lite muntrare i Povel Ramel covern Tjo va de va livat. Det är väl inte den bästa av tolkningar jag har hört men det är ju en liten tempohöjning i alla fall. Det piggar ju upp.

Sista låten är ett litet avsteg, här verkar det ha använts någon form av stynth. Den används sparsamt i alla fall och det är väl det mest minnesvärda med den låten egentligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.