Student

Så har man blivit student igen. Från och med idag så har jag börjat läsa en grundkurs i svenska. Det ska bli spännande även om jag inte är så road av ordklasser och annat så ska det bli intressant att se vad det kan ge.

Jag var ju lite förberedd och har köpt hem en hel del av böckerna redan, men jag blev lite ställd när de presenterade att vi skulle börja med delkurs 3. Det kändes ju inte helt logiskt och dessutom inte något de berättat på förhand. Men kurserna börjar ju normalt sett på hösten så delkurs 1 och 2 får vi läsa i höst. Det är kanske logiskt på sitt sätt men det känns fyrkantigt så det förslår och det är väl den akademiska världen i ett nötskal.

Men nu är det igång och det handlar om ordbildning och annat skoj, vi ska lära oss vad ett morfem är och vilken typ av suffix och prefix man använder. Dessutom ska vi tydligen lära oss att genusbestämma olika substantiv. Jag kan ju ärligt talat säga att jag inte gillade grammatiklektionerna i skolan och det här är inte det jag ser fram emot mest. Men det ska nog gå bra tror jag.

Igår hade jag ju min andra analoga söndag och det gick lite bättre. Jag avslutade inte dagen med Netflix och godis. Mest för att jag är inne i en fasta just nu. Men det blev inte något Netflix heller men lite mobilpill tillät jag mig. Men det ska bli mindre. Jag fick en massa annat gjort men det gick utför när jag fick ett veckobrev från universitetet och insåg att kurserna låg uppe så man kunde börja kolla runt lite.

Jag insåg också att jag antagligen kommer lägga en hel del tid åt att plugga, vilket kommer gå ut över läsningen främst, även om jag kommer läsa kurslitteratur, vilket gör att jag kommer att försöka lägga mer av nöjesläsning på söndagarna och verkligen hålla dem studiefria om det går. Jag kommer behöva lite tid för mig själv så att säga. Tror jag i alla fall, det är slutsatsen jag drog från mina yrkeslärarstudier och då läste jag också på 50% som jag gör nu. Så jag vet redan att det kan komma att bli tufft. Men samtidigt vet jag att jag klarat det innan och då med ett jobb som tog även en del av min lediga tid i anspråk. Det gör inte mitt nuvarande jobb. Så kanske blir det lättare ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.