Sven-Erics – Kom till mig

Sven-Erics – Kom till mig

Sida A: Cinderella (Little Cinderella) / Du är mitt liv (My happiness) / Blueberry hill (Rock-tempo) / Ett litet sommarminne / Sambesi (Instrumental) / Varför måste jag älska just dig?

Sida B: Kom till mej / En helt egen sång / Spring is nearly here (instrumental) / Vägen hem / Vår nya kåk / Lover please (Rock-tempo)

Det här bandet från Hudiksvall ser samordnade ut när man ser på omslaget lite snabbt. Men sen ser man, ingen av dem har en skjorta som är lik de andras. Sen ser man det. Mannen som står tvåa från höger. Hans leende kan skrämma vem som helst. Han ser ju ut som att han ska hoppa ut från omslaget och lägga händerna runt halsen på en. Men detta är alltså Sven-Erics. Ett band från 1965 som släppte det här albumet 1976.

Ni förstår vad jag menar va?

Det låter helt okej. De två första spåren är på svenska och det finns inte så mycket att säga egentligen. Inte mer än att nu måste jag förklara det roliga i dansbandens sjuttiotal för dött och begravet. Det måste varit på 60-talet som det var skoj. Eller så har jag bara lyckats gå på nitarna när jag handlat. Men åter till musiken. För tredje spåret är speciellt. Det är Blueberry hill och det må väl vara hänt, de sjunger helt okej på engelska också. Men det där rock tempot är lite speciellt. Det låter mer som ett rocktempo i Benny Hill stil. Och jag är inte någon jättefantast av just Blueberry hill, jag tycker den är lite för seg. Vilket skulle bädda för en version i rocktempo skulle vara bra. Men det matchar så illa att det kryper i mig.

Sen är det tillbaka till samma gamla spår igen. Även om det på andra sidan är lite mindre utländska covers och man håller sig mer inom landets gränser och sjunger sånger av Tore Skogman bland annat. Och så ser man på sista låten. Inom parentes så står det åter igen rock-tempo. Det var med fasa jag satt och väntade in tystnaden efter det näst sista spåret. Men här har de faktiskt landat helt rätt. Lover please blir rivig och jag vet inte riktigt varför man egentligen har rockat till den, Sven-Erics är inte så rockiga i normaltillståndet och låten skulle passa bra in i originalarrangemang men de ville hotta upp den lite antar jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.