Sven-Ingvars

Sven-Ingvars

Sida A: Önskebrunnen / Telefonannonsen / Minns du björken / Under ditt parasoll / Karlstadvals

Sida B: Kristina från Vilhelmina / Då kom en liten tår / Inga lugnande piller / Pom rom pom pon / Grattis Karlstad årets stad

Så var det åter igen dags för Karlstadssönerna i Sven-Ingvars. Sedan de var med här senast så har Sven-Erik Magnusson gått bort i cancer. Detta är ett samlingsalbum som är släppt 1973 och här finns säkert mycket hits för de som känner till bandet bättre än jag. För min del så känner jag igen ett par låtar och då givetvis Kristina från Vilhelmina. Men jag får nog säga att jag tycker det är en ganska trevlig skiva. Även om det står skrivet att bandet ibörjan var ett rockband med inslag av svensk folkmusik så märks det inte så mycket här. Här är det dansband som gäller.

Öppningsspåret Önskebrunnen är en trevlig liten visa om en flicka som är förälskad i grannens dräng och det är något så ovanligt som en dansbandslåt som faktiskt har ett lyckligt slut. För det brukar vara hjärta och smärta som dominerar annars. Minns du björken är ett bevis på det, om den förälskade mannen som ristat in två namn i en björk och som sedan blir lämnad. Kristina från Vilhelmina som inleder den andra sidan är väl ett litet tecken på den mer rockiga sidan av bandet, i alla fall med den tidens mått mätt. Idag skulle man kanske inte se det riktigt på samma sätt.

Det spår jag såg fram emot mest på förhand var Inga lugnande piller. Det var den mest intressanta titeln på skivan och det visade sig att det var här det brände till. Återigen handlar det om en man som inte får den han vill ha men han sörjer inte den hon är utan den han trodde hon var. Det visar sig att hon lämnade honom för en partner med sex. Jag har lyssnat flera gånger och sökt texten på nätet och vad jag kommer fram till är två möjliga scenarion. Antingen är det så att han ville ha en ren kärlek och hon var ute efter köttsliga nöjen. Eller så är det så att det menas att hon hade sex stycken partners samtidigt som hon höll på halster. Jag antar att jag inte kommer få veta detta. Men det visar sig att det finns lite intressant i den här världen trots allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.