The Johnny Average Band

The Johnny Average band with Nikki Wills – Some people

Den här skvian har legat på min hylla länge nu. Anledningen är att när jag satt mig för att söka information om bandet så har det funnits försvinnande lite att hitta. Så jag satte igång den när jag städade här hemma. När jag hade hört första sidan så tänkte jag att jag måste höra den igen. Det var så mycket som jag inte var säker på att jag verkligen hade hört. Det visade sig att jag mycket riktigt hade hört just det jag trodde att jag hade hört. Men jag hade ju inget annat än musiken att gå på.

Så jag började söka och söka brett. Och nog grävde jag fram en del. Det visar sig att Johnny Average är ett artistnamn, föga förvånande kanske, hans riktiga namn var Mick Hodgkinson. Det kan jag meddela är ett inte helt ovanligt engelskt mansnamn. Men det visar sig vara en engelsman som reste över till USA och bosatte sig i Woodstock. Där startade han Johnny Average and the Falcons. Det som senare kom att bli The Johnny Average Band.

Under 70-talet flyttade även Nikki, eller Nicole som hon är döpt till, Wills till Woodstock. Hon sjöng en del med Johny Average och de gifte sig till slut också. Sen var bandet komplett. 1980 kom det här albumet och det är även det enda album som bandet släppte ifrån sig. Och jag kan ju säga att jag är inte riktigt förvånad. Albumet är i bästa fall något spretigt. Det spänner ifrån en härlig rockduett i inledningsspåret över ett antal spår med reggae och sen tillbaka till en låt som andas av Blondie med Nikki Wills på solosång tillbaka till reggae och sen någon enstaka ballad.

Det är liksom inte riktigt vad man förväntar sig när man ser omslaget. Jag tänkte mig mer rock och ja det var väl ungefär vad jag tänkte mig. Det var en resa att lyssna på den och jag kan väl säga att jag hade velat höra mer av de bitar som de gjorde riktigt bra. Ch Ch Cherie som inleder sida två är en bra låt. Men det är för lite av det som de gör bra och reggae blir inte riktigt bra om det inte är det man gör hela tiden känns det som.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.