Twenty 4 seven

Twenty 4 seven

Twenty 4 seven – Street moves

Det här är verkligen en resa rakt bak till min ungdom. Jag minns hur jag hittade denna på kassett någonstans i krokarna runt Laholm eller så. Billigt. Det var en bit in på nittiotalet och det var inte så att jag var först med det senaste direkt men jag visste att jag gillade första låten I can’t stand it. Det lät ju tufft och häftigt. I alla fall i mina öron. Nu kanske jag inte ser det så även om det för alltid kommer vara något jag gillar. Det har timmar med det här i freestylen sett till.

Twenty 4 seven finns kvar fortfarande även om det numer bara består av två medlemmar och det är ingen av dem som är med på det här albumet. Det är ett projekt som plockades ihop av Ruud van Rijen och det ska kanske ses som en stor framgång att gruppen ens existerar idag. Tittar man på omslaget kan man lätt få för sig att det är en grupp som är sammansatt för att kunna slå över större delen av världen. Det finns inte någon asiat med men annars verkar man ha försökt täcka in alla världsdelar. Det ska ha varit Ruud van Rijen som kommit på idén att para ihop en manlig rappare och en kvinnlig sångerska. Något som sedan dess har blivit kopierat många gånger.

Det var egentligen en man som kallade sig MC fixxit som var med och gjorde originalet till Ican’t stand it men efter att singeln var inspelad och faktiskt blivit en hit i Nederländerna så kom Captain Hollywood och tog hans plats. Och det där med en förbrödring som man kan se i omslaget är inte helt långt borta när man tittar på de texter som gruppen levererar. Texterna spänner över områden som att det är jobbigt att vara känd för tjejerna vill bara ha dig för ditt namn, droger är dåligt och att man ska vara snäll. I can’t stand it som dessutom innehåller ett inslag av Martin Luther King Jrs. tal handlar om diskriminering.

Eller som det här citatet ur Who do you trust:
I think about it’s time for relation
‘cause black or brown or white or red or rust
we should all learn to trust

Det är helt enkelt en ganska skön skiva som låter lite tuffare än den är. Något som kan vara en av anledningarna till att det inte blev superstort. Det var kanske lite för snällt trots allt. Det är lite medelålders pappa över det. Något som låter så hippt att kidsen borde kunna gilla det och snälla texter som alla föräldrar gillar. Att det inte blev en enorm succé är ju väldigt konstigt. Eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.