Vad gör du?

Vad du gör behöver inte nödvändigtvis betyda vad du gör för att få in pengar. När man får frågan så tänker man ofta på sitt arbete. Vad skulle hända om du istället för ditt yrke svarar vad du älskar att göra?

I mitt fall skulle det bli att jag skriver eller att jag är författare. Det skulle bryta den standard vi är vana vid, för att inte tala om att det bryter isen. Alla är kanske inte bekväma med att glänta på locket på det viset och det är ju helt okej, men vi är sällan vårt jobb.

Samtidigt kan det leda till en del svåra frågor som:
”Har jag läst något av dig?”
”Det har du troligtvis inte.”
”Hur kan du vara författare om du inte gett ut någon bok.”
”För att jag är författare, inte förläggare. Författare skriver och det gör jag.”

Därför är jag författare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.