Vad har jag gett mig in i?

Det kändes så igår när jag satte mig för att titta på den övningsbok som jag köpt till mina studier. Dessutom tittade jag på de övningsexempel som de lagt ut på nätet. Min första tanke var att de skämtar med mig. Det här kan man inte lära sig. Nästa tanke var att bara skita i allt och försöka så gott jag kan och kör jag på tentan hoppar jag av. Jag kan väl säga att när det kommer till mina studier var jag inte så positiv igår.

Idag har jag skrivit ut de övningsuppgifter de lagt ut på nätet och till en början så gjorde det ingen skillnad. Men jag tänkte att jag kollar upp var i boken jag kan hitta det och så får jag se om jag kan läsa mig till hur det ska vara. Det gick ganska bra måste jag säga att plocka ut substantiv, välja genus, om det var bestämd eller obestämd form och så vidare. Däremot är jag lite frågande till vissa av lösningarna som de har presenterat. Där tycker de en sak och jag tycker inte att svamp i plural är svampor utan svampar. Men vi får väl se framöver vem som har rätt.

Men då upptäckte jag i alla fall att jag satt och läste i kapitel 4. Då ringde en liten klocka. Det är det kapitel vi ska jobba med nästa vecka. När jag sen tittade längre fram i häftet så såg jag de övningar som var till det kapitel som vi jobbar med denna veckan. Det är lurigt det där med den akademiska världen att de inte riktigt anpassar övningarna efter verkligheten. Så nu känns det lite lättare, det jag inte fattade igår behöver jag inte fatta. I alla fall inte förrän jag har läst kapitlet om ordklasser. Jag kan koncentrera mig på morfemen. Vilket i och för sig inte är det lättaste det heller.

Så det finns en chans att jag ska ta mig genom den här delkursen i alla fall, även om jag bävar inför tentan. Jag har ju inte haft någon sådan innan och det känns lite läskigt. Det är lättare när man har ett arbete som ska göras. Det blir bättre så, nu ska man presentera vad man lärt sig under en kort tid, det känns inte så skoj. Jag har aldrig gillat prov. Men en sak i taget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.