Var nöjd

Vad är det att vara nöjd? Vi ska hela tiden sträva efter något annat. Att vara nöjd har blivit lika med något dåligt. Det finns alltid något nytt där bortom det vi redan har. En ny bil, ett nytt jobb, en större TV eller mer prylar.

Vi har så mycket prylar att det börjar dyka upp företag som hyr ut förråd. Vi har så mycket prylar och trots att vi har mer plats än någonsin måste vi hyra in oss hos andra för att få plats med allt. Vad är det som har skapat den här samlarmanin hos oss? Och kanske än viktigare, vart är den på väg att leda oss?

Vissa som suktar efter mer och nytt säljer av sina gamla prylar, men hur länge funkar det? Det går ju bara så länge saker kan anses hyfsat nya, sen blir det svårt att sälja det och man ställer undan det dör man vill inte ta förlusten med att skänka bort det.

Då hyr vi istället ett förråd.

När utemöblerna ska bytas efter en säsong, och då köpte man ändå kvalitet som ska hålla flera år, men eftersom vi inte lärt oss ta hand om dem så svär vi över att de bleknar i solen eller inte tål att lämnas ute.

Varför springer vi efter nytt hela tiden istället för att vara nöjda med det vi har? Istället för att köpa ett märke så kanske vi ska försöka köpa något tidlöst, som vi kan använda år efter år. För att sälja av sina gamla prylar för att ha råd med nya, eller ännu hellre, betala av krediter på de gamla, leder oss fel håll. Ständig tillväxt kan inte fungera, det är dags att inse det nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.