Vem bestämmer?

Jag lurar mig själv hela tiden. Oavsett vad det handlar om så hittar min hjärna på saker som inte stämmer och som jag dessutom tror på. Ibland handlar det om att det jag skriver är för dåligt. Ibland handlar det om att mitt skrivande är briljant.

Men en tid nu har jag haft en tanke om att mitt skrivande inte är viktigt. Inte i det stora hela. Det är ju så om man ska se det rent krasst, att det kommer ut mängder med böcker på marknaden. Sedan det blev enklare att själv ge ut sina böcker har det bara exploderat mer eller mindre. Så att mitt skrivande skulle göra någon skillnad är ju skrattretande.

För jag vill ju det. Jag vill att det jag skriver ska landa hos någon. Göra någon glad eller fundersam. Göra ett avtryck. men när jag tittar på mitt skrivande så ställer jag ofta mig ofta frågande till om det är vad jag kommer lyckas med.

Det är en av anledningarna till att jag inte har ägnat mig så mycket åt mitt skrivande den senaste tiden. Men så häromdagen kom en tanke in i mitt huvud.

Hur vet jag att jag inte kommer göra ett avtryck? Vem säger att någon som läser det jag skriver inte blir drabbad av det? Är det upp till mig att göra det valet?

Självklart är det inte det. det är ju läsaren som bestämmer det. Jag kan bara skriva det bästa jag kan och erbjuda läsare, eller mitt fall förlagen, det. Så nu har jag hittat lite förnyad tro på mitt skrivande och min historia. Och så har jag kommit på lite nya idéer till historier och ämnen jag vill beröra. Men det är en annan historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.